Het principe en de werking van een platenwarmtewisselaar

De modellen voor de productie van warm water van Cetetherm / Alfa Laval (voorheen bekend als Uranus) komen op een economische en efficiënte manier tegemoet aan de noden van grote gebouwen. Ze kunnen probleemloos geplaatst worden in hotels, ziekenhuizen, bedrijven, appartementsgebouwen en zwembaden.

Installatie en werkingsprincipe.

De primaire zijde wordt aangesloten op de verwarmingsketel. De secundaire zijde is verbonden met de distributieleiding voor warm water (directe versie) of met een voorraad (semidirecte versie), en met de koudwatertoevoer. Daarna moet het toestel aangesloten worden op een elektrische voeding van 230V/1Ph/50Hz met aarding. De primaire stroomkring van de warmtewisselaar werkt met een constant debiet en variabele temperatuur. De regelklep zorgt voor een nauwkeurige regeling van de primaire temperatuur aan de inlaat van de wisselaar. Het werkingsprincipe elimineert thermische schokken in de warmtewisselaar en beperkt de vorming van kalkaanslag in het sanitaire gedeelte.

Werking van een platenwarmtewisselaar.

De uitwisselingsoppervlakte bestaat uit een reeks van platen die in gepolijst roestvast staal worden gegaufreerd. Daardoor is het mogelijk om een k-waarde boven 4000w/m²k te krijgen, wat veel hoger is dan de 1800 w/m²k die klassieke warmtewisselaars behalen.

Een eenvoudige en economische oplossing.

A2Z-Solutions is een officiële verdeler van warmwaterboilers van het merk Cetetherm / Alfa Laval. Contacteer ons via het contactformulier als u meer wilt weten over de werking van een platenwarmtewisselaar of als u er een wilt laten installeren.